Βιογραφικό

Είμαι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου (EUC) στο οποίο φοίτησα με υποτροφία καλύτερης επίδοσης και είμαι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος Ψυχολόγου σε όλη την επικράτεια (Αρ. Πρωτοκόλλου 541576/17941). Έχω ολοκληρώσει μεταπτυχιακές σπουδές στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στην εξειδίκευση της Συμβουλευτικής Ψυχολογίας απ’ όπου και έλαβα τον τίτλο του Συμβούλου Ψυχικής Υγείας ολοκληρώνοντας περισσότερες από 1000 ώρες πρακτικής άσκησης και αφού επέτυχα στην τελική αξιολόγηση μέσα από ατομική αλλά και ομαδική εποπτεία. Ειδικεύομαι στην Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία (CBT) καθώς και στη Βραχεία Εντατική Δυναμική Ψυχοθεραπεία (ISTDP), ενώ έχω λάβει μέρος σε επιστημονικά συνέδρια με ομιλίες, προφορικές ανακοινώσεις και poster.

Τα κλινικά μου ενδιαφέροντα εστιάζονται σε ψυχικές διαταραχές (αγχώδεις διαταραχές, κατάθλιψη, φοβίες, ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, διαταραχές πρόσληψης τροφής), σεξουαλικές δυσλειτουργίες (στον άνδρα, στη γυναίκα και στο ζευγάρι), προβλήματα σχέσεων γάμου αλλά και νέων ζευγαριών, διαχείριση ομοφυλοφιλίας μέσα στην οικογένεια, καθώς και συμβουλευτική γονέων σε θέματα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης παιδιών και εφήβων.

Από το 2014, δραστηριοποιούμαι σε ατομικές ψυχοθεραπευτικές συνεδρίες σε ενήλικες και εφήβους καθώς και στη συμβουλευτική υποστήριξη γονέων και ζευγαριών που αντιμετωπίζουν προβλήματα στη σεξουαλική ή στη συντροφική τους ζωή. Έχω ασκηθεί στην ατομική συμβουλευτική υποστήριξη παιδιών και εφήβων στον παιδοψυχιατρικό τομέα του νοσοκομείου Γ.Ν.Θ. Γ.Παπανικολάου, ενώ παράλληλα παρακολουθούσα συμβουλευτικά τους γονείς τόσο για τη μεταξύ τους σχέση όσο και για τον γονεικό τους ρόλο.

Είμαι τακτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Συμβουλευτικής (EAC), ενώ έχω υπάρξει για 4 χρόνια επιστημονικός συνεργάτης του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας του Δρ. Θάνου Ασκητή, όπου τα ψυχοθεραπευτικά μου ενδιαφέροντα επικεντρώθηκαν στη θεραπεία των σεξουαλικών δυσλειτουργιών του άνδρα και της γυναίκας, τόσο ατομικά, όσο και στο ζευγάρι. Παράλληλα, έχω εκπαιδευτεί στη σεξουαλική θεραπεία (sex therapy) καθώς και στη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση παιδιών και εφήβων.

Ηλίας Βασιλειάδης

Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπευτής BSc, MSc

Λεωφόρος Κύπρου 69, 16451, Αργυρούπολη
Τηλ.: 2110159869 | Κιν.: 6945724636